суботу, 10 вересня 2022 р.

ПРАВДА ЖИТТЯ НІНИ ФІАЛКО

 10 вересня 1943 року народилася популярна українська письменниця, член ТООНСПУ - Ніна Фіалко.
Народилася на Черкащині, проте за випадком долі потрапила до Тернополя, де і проживає до сьогодні. Навчалася у бухгалтерській школі та в технікумі харчової промисловості. Здобутому фаху техніка-технолога присвятила понад 30 років життя.
Ніна Фіалко як і її книги доволі популярні серед українських читачів. Проте, шлях до свого читача у письменниці видався тернистим. За час основної роботи вона не присвячувала себе літературі. Це сталося вже після виходу на відпочинок.
 Перші романи авторці приходилося видавати самотужки, адже через її вік багато видавців відмовлялися з нею співпрацювати. Цікавим є і процес написання романів авторкою у різний період її життя. Спершу вона могла писати, через клопоти з дачею та внуками, тільки навесні та восени. А коли внуки виросли, а дачі позбулася змогла повністю присвятити себе письменницькому ремеслу.
Ніна Фіалко у своїй творчості звертається до багатьох різноманітних тем та жанрів: від соціально-побутової проблематики до романтичних історій. Кожен її роман наповнений життєвими реаліями та потугами. Найпопулярніші книжки письменниці: «Дві обручки», «Життя ріка», «Холодний вітер перемін», «Родинні гріхи».


Немає коментарів:

Дописати коментар