неділю, 30 січня 2022 р.

          НА ВИСОТАХ ОРЛИНОГО ЛЕТУ...
30 січня 1941 р. в с Нападівка на Тернопільщині народився відомий в Україні та за її межами поет, прозаїк, драматург і громадський діяч - Василь Іванович Фольварочний.
Навчався в Чернівецькому університеті, у 1963 р. закінчив Львівський університет.
Працював учителем на Збаражчині, журналістом у редакціях газет Житомирської та Чернівецької областей, завідувачем літературної частини Житомирського музично-драматичного театру. Був заступником голови Чернівецької ОДА. Перед тим майже двадцять років очолював на Буковині обласну письменницьку організацію. Був директором Будинку письменників в м. Києві та першим заступником голови Київської письменницької організації. Сьогодні очолює творче об'єднання драматургів у Київській організації Національної спілки письменників України.
Свою літературну творчість розпочав в 1962 році публікацією віршів у газеті "Молодь України".
Василь Фольварочний відзначений орденами: "За заслуги" III та II ступенів, рівноапостольних Кирила і Мефодія; почесними відзнаками: "Знак пошани", "Будівничий України"; преміями: Всесоюзного конкурсу за найкращу п'єсу, обласною літературною премією Дмитра Загула, літературно-мистецькою премією імені Сидора Воробкевича, премією Фундації родини Воскобійників (США), Всеукраїнською літературно-мистецькою премією імені Братів Богдана та Левка Лепких; заслужений діяч мистецтв України.


Немає коментарів:

Дописати коментар