понеділок, 2 жовтня 2023 р.

ВШАНУЙМО МУЖНІХ І ВІДВАЖНИХ
2 жовтня Україна відзначала важливі свята в житті кожного українця: День Захисника і Захисниці України, День українського козацтва та Покрови Пресвятої Богородиці, яка своїм омофором оберігає усіх, хто захищає нашу рідну землю.
На урок патріотизму «Нація нескорених: від козацтва до сьогодення» до нас завітали учні 11 класу ТЗОШ №4 (вчитель Вікторія Сватенко, зав. бібліотекою Оксана Ясьончик). Захід розпочався з хвилини мовчання в пам’ять про усіх хто віддав своє життя за Україну. Цікаву тематичну розповідь вела Леся Любарська - член НСПУ, почесний працівник культури України, кавалер ордену княгині Ольги ІІІ ст., почесна громадянка Тернополя, берегиня українського козацтва. Діти із задоволенням слухали щемливу поезію пані Лесі, переглядали фото козаків і берегинь українського козацтва та відеозапис патріотичних пісень у виконанні Валерія Богаченка - полковника українського козацтва, заслуженого діяча естрадного мистецтва України. Окрасою заходу була пісня «Вишиванка- доля» на слова Л. Любарської у виконанні Марії Ониськів - солістки тріо «Рапсодія».
Нехай пам‘ять про усіх Захисників України згуртує нас, живих, дасть нам силу та волю, мудрість і наснагу для зміцнення власної держави на власній землі.



















Немає коментарів:

Дописати коментар