суботу, 2 жовтня 2021 р.

2 жовтня 2021 року
ТИТАН УКРАЇНСЬКОГО ДУХУ


  2 жовтня 1906 року у м. Охтирка Харківської (тепер Сумської) області народився український поет, прозаїк, публіцист, політичний діяч Іван Багряний( справжнє ім'я Іван Лозов’яга).
 Його постать – одна з найяскравіших і найдраматичніших в українському письменництві й громадянстві першої половини й середини ХХ ст. Переслідуваний і караний на батьківщині, в УРСР, він не для всіх виявився бажаним і зручним в еміграції, в діаспорі його політична позиція ставала предметом не лише заперечень, а й злостивих перекручень та наклепів, а серед політичних супротивників знаходилися й такі, що погрожували йому розправою і вдавалися до кримінальних засобів.
 Своє кредо як митець і громадянин Іван Багряний визначив так: “Я мушу працювати для української культури насамперед і твори мусять бути національні не тільки формою, а й за змістом. Я - український письменник.”

1 коментар:

  1. JT Games | Casino, Hotel, Restaurants & Entertainment
    JTG Games. JT Games. 고양 출장샵 Entertainment. 영주 출장마사지 JTG Games. Entertainment. JTG Games. 용인 출장마사지 Entertainment. JTG Games. 광명 출장샵 Entertainment. JTG Games. Entertainment. 화성 출장마사지 JTG Games. Entertainment.

    ВідповістиВидалити