четвер, 12 вересня 2024 р.

14 ВЕРЕСНЯ - ДЕНЬ УКРАЇНСЬКОГО КІНО
Відбувся показ фільму "Чорний ворон" за однойменним романом-бестселлером відомого українського письменника Василя Шкляра, в рамках кіномарафону Синьо-жовта стрічка. Такі фільми є надзвичайно важливими для нашого суспільства, адже це українська історія – це моменти болю, відчаю, але, зрештою, несамовитої гордості за наших предків. Це варто переглянути кожному свідомому українцю.
Глядачами були представники ГО "ВПО України" Тернопільщина.
Щиро дякуємо голові Тернопільської кінокомісії Володимиру Ханасу за тісну співпрацю, а режисеру Тарасу Ткаченку за його роботу.

вівторок, 10 вересня 2024 р.

ТВОРЧІ ПОСИДЕНЬКИ
Майстер-клас по розпису торбинокдля дітей з числа ВПО пройшов завдяки тісній співпраці з ГО "Жінки в Україні". В результаті, в учасників майстер-класу вийшли яскраві еко-сумки. Ними можна зручно користуватися щодень. Вони практичні, та головне неповторні, індивідуальні, адже створені кожною дитиною за її задумом.
Важливо підтримувати творчі здібності наших дітей, допомагати їм розвивати нові навички.
ЙОСИФ СЛІПИЙ - ПАТРІАРХ НЕСКОРЕНОГО РОДУ
7 вересня минуло 40 років з дня смерті єпископа, батька і глави Української греко-католицької церкви, Патріарха Йосифа Сліпого.
З нагоди цього сьогодні у нашій бібліотеці відбулося урочисте відкриття виставки «Життя Патріарха у фалеристиці та філателії». З благословенням та духовним словом виступив отець Віталій Козак. Цікаву презентацію «Життя Патріарха у фалеристиці» представив Михайло Тимошик - заступник голови ТМО ВУТ «Просвіта» ім. Т.Шевченка, фалерист, краєзнавець. Детальніше розкрив тему «Йосиф Сліпий у філателії» Василь Дідух - заступник голови Тернопільського обласного товариства «Асоціація філателістів України», філателіст. З цікавою доповіддю виступив Василь Штокало - історик, викладач.
Гостями заходу були учні 10-Б класу ТСШ №5 (вчитель Зоряна Гуцул) та небайдужі тернополяни.
Щиро дякуємо всім присутнім за духовну атмосферу та Просвіта. Тернопіль за те, що цей захід відбувся саме в нас.

понеділок, 9 вересня 2024 р.

КАЗКОВИЙ СВІТ ІВАНА АНДРУСЯКА
Сьогодні на бібліотечний урок «Вивчаємо творчість Івана Андрусяка» завітали наші постійні читачі учні 4-В класу ЗОШ №10  (вчитель Тетяна Славінська). Дітвора обрала для себе різноманітні книги, зокрема і книги Івана Андрусяка, тож на наступну зустріч у нас буде активне обговорення творів дитячого письменника.
До нових книжкових зустрічей!!!