пʼятницю, 13 листопада 2020 р.

 17 вересня 2020 року

 ВІТАЄМО З ЮВІЛЕЄМ!



17 ЛИСТОПАДА 2020 РОКУ ВИПОВНЮЄТЬСЯ 50 РОКІВ 

З ДНЯ НАРОДЖЕННЯ ВІДОМОГО СУЧАСНОГО УКРАЇНСЬКОГО ПИСЬМЕННИКА 

АНДРІЯ КОКОТЮХИ




Андрій Кокотюха — український письменник, якого називають засновником українського готичного детективу. Багаторазовий переможець конкурсу Коронація слова, Вибір видавців Гранд Коронації-2010. Золотий письменник України (2012). 

Андрій Кокотюха — відомий український письменник і сценарист. В дитинстві мріяв працювати у бібліотеці. Пише романи, детективи, дитячі історії тощо. Вважає себе «російськомовним письменником, що пише двома мовами». Багаторазовий лауреат низки літературних премій, зокрема: «Коронація слова» в номінації «роман», «кіносценарій» та спеціальна відзнака «вибір видавців». За повість «Шлюбні ігрища жаб» отримав нагороду від видавництва «Смолоскип».

Плідно працює кіноіндустрії. Брав участь у написані сценарії до таких проектів як «Сніданок з 1+1», «Голос країни-2», «Сімейний суд». Такі романи як «Легенда про безголового», «Тупик для втікача або гра з вогнем», «Повзе змія», «Червоний» було екранізовано. Андрій Кокотюха адаптовував для телеекранів такі успішні проекти як «Століття Якова» та «Сувенір з Одеси».

Твори Андрія Кокотюхи завжди вражають захопливим сюжетом та динамікою. Крім того автор пише не тільки дорослу літературу. Книги для дітей Андрія Кокотюхи побачили світ у видавництві «А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА». Це серія детективних історій про пригоди Данила, Богдана та Льонки, а також їх невгамовного страуса. Автор співпрацює з багатьма відомими українськими видавництвами, такими як: « Клуб сімейного дозвілля», «Віват», « Нора-Друк», «Фоліо», «Богдан». Автор у творчому доробку має декілька серій книг: «Повстанська трилогія», « Вигнанець» тощо. Видавництво «Фоліо» видало серії «ретророман» та «TeenBookTo». Сьогодні творчий доробок автора перевищу два десятка книг, більшість з яких стали широко знайомими українському читачу. 














Немає коментарів:

Дописати коментар